Cursevo

Blogul Cursevo

Articole pe categorii

Remarcabilul Dr. G.

  • March 9, 2015
  • 0 Comentarii
  • Scris de: nicoleta surdu

 

Dr. Caleb Gattegno (1911-1988) este inainte de toate un pedagog recunoscut pentru rezultatele elevilor sai de toate varstele. Excelenta i-a caracterizat intreaga activitate pentru ca atunci cand isi propunea sa imbunatateasca o anumita arie a educatiei se dedica in totalitate gasirii solutiei.

Caleb Gattegno s-a nascut in Alexandria (Egipt) in anul 1911 si s-a stins din viata in Paris (Franta) in anul 1988. A detinut titlul de doctor in matematica (Universitatea din Basel) si doctor in stiinte umaniste (psihologie) (Universitatea din Lille); in plus, a fost licentiat in fizica si chimie si a obtinut un master in stiintele educatiei. De-a lungul carierei sale, Dr. G. a activiat in cadrul mai multor universitati, printre care Universitatea din Liverpool si Universitatea din Londra.

C.G.

Din dorinta de a aduce impreuna oamenii cu aceleasi interese si de a lucra impreuna, Caleb Gattegno a infiintat mai multe organizatii, printre care  ATM (Association of Teachers of Mathematics), care are o traditie de 63 de ani si care numara in prezent 4.000 de membri.

Caleb Gattegno a scris peste 120 de carti si 500 de articole publicate in jurnale de specialitate si generaliste din multe tari.

In 1988, anul decesului sau, Dr. G. vorbea si citea in 40 de limbi si facuse inconjurul lumii de 10 ori cu seminarele si cursurile sale, fiind neobosit in dorinta sa de a imbunatati lucrurile in educatie.

V-a placut articolul? Lasati-ne un comentariu si nu uitati sa va abonati la blogul nostru!

Adauga comentariu:


Silent Way sau drumul cel mai scurt pentru tine spre engleza si germana vorbite!

Ti-am starnit curiozitatea?

Haideti sa vedem ce inseamna Silent Way.

Si ce, din fericire, nu este!

Descopera metoda