Cursevo
Inscrie-te acum la curs

Nicoleta Surdu

Fa cunostinta cu echipa noastra! Vezi echipa cursevo
nicoleta

Nicoleta Surdu

Profesor de limba germana si engleza - Creez experiente unice de invatare pentru exceptionalii cursanti CURSEVO

Intrebare:

Care sunt provocarile metodei Silent Way pentru tine ca profesor?

Nicoleta Surdu

Ei bine, provocari au existat, intr-adevar, insa mie imi plac provocarile. Cea mai mare provocare a fost sa-mi „resetez“ mentalul in ceea ce priveste predarea.

Ce vreau sa spun cu asta? Sa ies din pielea profesorului vioara-ntai si sa las cursantii sa incerce, sa greseasca, sa descopere si astfel sa invete. Sa invete EI, nu sa-i invat EU. E cu totul altceva!

Intrebare:

Care consideri ca sunt acele arii in care metoda Silent Way are solutii mai bune decat alte metode?

Nicoleta Surdu

Incontestabil comunicarea orala. Metoda Silent Way a fost dezvoltata de Caleb Gattegno pentru a le oferi celor care vor sa invete o limba straina o metoda prin care acestia sa ajunga sa vorbesca si sa capete lejeritate in exprimarea orala inca de la inceput.

Evident, nu sunt neglijate nici celelalte “skill-uri” absolut necesare: scrisul, intelegerea etc.

Intrebare:

Care consideri ca sunt avantajele metodei Silent Way pentru cursant?

Nicoleta Surdu

Avand in vedere ca in centrul tuturor activitatilor se afla cursantii, avantajele pentru acestia sunt multiple: invata corect de la bun inceput pronuntia corecta (aproape de cea de vorbitor nativ), invata intotdeauna in structuri si in context, tot ce se petrece la curs este conectat la realitate (nu ne servim de exemple artificiale), capata o incredere in sine fantastica, scapa de temerea aceea de a gresi si nu mai au retineri in a vorbi in public in limba straina invatata.

Sa nu mai vorbim de experienta unica pe care o au cursantii nostri, experienta care-i determina sa se inscrie mai departe, la urmatoarele module de curs.

Intrebare:

Prin ce este diferit profesorul Silent Way si ce te-a determinat sa vrei sa devii profesor Silent Way?

Nicoleta Surdu

Intr-adevar, profesorul Silent Way este un tip aparte de professor. Trebuie sa recunosc ca inainte de a afla de metoda Silent Way nu am crezut ca poate exista acest tip de profesor.

Profesorul Silent Way este tipul de professor dedicat si pasionat, capabil sa transforme procesul de invatare intr-o experienta unica, intr-o aventura si un joc permanent de descoperire a limbii straine.

In plus, profesorul Silent Way insufla si construieste incredere, avand el insusi incredere deplina in capacitatea cursantilor sai de a gasi ei insisi raspunsurile. Mie mi s-a potrivit “manusa” metoda Silent Way, am incerede deplina in ea, iar cursantii simt acest lucru.

Intrebare:

Cum ti-a schimbat metoda Silent Way modul de predare?

Nicoleta Surdu

Felul meu de a preda s-a transformat din temelii inca de cand am inceput programul de formare in metoda Silent Way alaturi de Bernard Coulon – formator de profesori Silent Way. Concret, am devenit mult mai atenta la ceea ce inseamna sa inveti eficient si la mecanismele prin care ajungem sa invatam eficient.

Am invatat ca modelul profesorului “depozitar al cunostintelor” este unul egoist si care nu-l ajuta pe cel care invata.

Obiectivul meu ca profesor Silent Way este sa-l fac pe cursant sa constientizeze limba straina pe care o invata pentru ca numai astfel va devein din ce in ce mai autonom.

Si pot sa va spun ca functioneaza de minune: evolutia cursantilor care frecventeaza cursurile Centrului CURSEVO este spectaculoasa si eu sunt foarte mandra de ei!

Silent Way sau drumul cel mai scurt pentru tine spre engleza si germana vorbite!

Ti-am starnit curiozitatea?

Haideti sa vedem ce inseamna Silent Way.

Si ce, din fericire, nu este!

Descopera metoda