Cursevo
Inscrie-te acum la curs

Dana Radulescu

Fa cunostinta cu echipa noastra! Vezi echipa cursevo
dana

Dana Radulescu

Profesor de limba engleza

Intrebare:

Care sunt provocarile metodei Silent Way pentru tine ca profesor?

Dana Radulescu

Marea provocare pentru mine ca profesor a fost aceea de a ramane tacuta cat de mult posibil si de a intelege ca tacerea este un instrument-cheie pe care pot sa-l folosesc in beneficiul cursantilor, stimulandu-i astfel sa se exprime si sa interactioneze permanent.

Intrebare:

Care consideri ca sunt acele arii in care metoda Silent Way are solutii mai bune decat alte metode?

Dana Radulescu

La cursurile Silent Way, cursantilor li se ofera incredere deplina in capacitatea lor de a descoperi, de a gresi, de a se corecta si astfel de a constientiza limba straina si structura ei specifica.

Acestia invata experimentand in situatii concrete si astfel implicarea si retentia sunt la cote maxime.

Cursantii lucreaza mereu impreuna sub indrumarea profesorului Silent Way care se asigura ca acestia formeaza un grup omogen ce avanseaza in acelasi ritm.
Eficienta metodei Silent Way provine si din experienta directa a cursantului si din participarea activa si permanenta a acestuia la activitatile din timpul cursului.

Intrebare:

Care consideri ca sunt avantajele metodei Silent Way pentru cursant?

Dana Radulescu

Un mare avantaj consider ca este modul natural prin care cursantul Silent Way ajunge sa invete o limba straina: porneste de la suntele cunoscute din limba materna, continua cu sunetele specifice limbii studiate si descopera treptat modalitati de a produce limba straina cu structurile ei specifice, cu pronuntia si accentul corecte de la bun inceput.

Cursantii Silent Way invata notiunile noi exersandu-le in situatii concrete, interactionand permanent, ceea ce este un alt mare avantaj, fixarea cunostintelor fiind mult mai eficienta.

Intrebare:

Prin ce este diferit profesorul Silent Way si ce te-a determinat sa devii profesor Silent Way?

Dana Radulescu

In metoda Silent Way, predarea este subordonata invatarii, de aici provenind si principala diferenta: profesorul Silent Way trece in umbra, iar cursantii devin actorii principali ai cursului.

Profesorul Silent Way este un tip de profesor cu adevarat responsabil care indruma cursantii sa incerce, le permite sa greseasca, sa se corecteze si sa invete, devenind astfel autonomi si increzatori in fortele lor.

Ceea ce m-a convins ca vreau sa devin profesor Silent Way a fost eficienta metodei, usurinta cu care invata cursantii si, bineinteles, satisfactia si siguranta la care cursantii ajung pana la finalul cursului.

Intrebare:

Cum ti-a schimbat metoda Silent Way modul de predare?

Dana Radulescu

Foarte mult! In primul rand, a trebuit sa invat sa tac, nu glumesc, este foarte greu! Am invatat sa nu mai ofer solutii pe tava, ci sa am rabdare, sa astept acel moment de constientizare (awareness) din partea cursantului! Este minunat!

Ca profesor tacut am devenit mult mai constienta si receptiva la nevoile de invatare ale cursantilor.
Este cea mai frumoasa si satisfacatoare experienta de predare pe care am avut-o pana acum!

Silent Way sau drumul cel mai scurt pentru tine spre engleza si germana vorbite!

Ti-am starnit curiozitatea?

Haideti sa vedem ce inseamna Silent Way.

Si ce, din fericire, nu este!

Descopera metoda