Cursevo

Blogul Cursevo

Articole pe categorii

Poti sa stii fara sa inveti?

4moments-of-adversity-greatest-opportunities-3
  • April 26, 2017
  • 0 Comentarii
  • Scris de: nicoleta surdu

Poti sa ajungi in varful muntelui fara sa-l urci?

Daca suntem 100% sinceri cu noi, recunoastem ca nu ne place si nu vrem sa invatam. Vrem direct sa stim. Si e normal. E greu sa invatam, e greu sa depunem constant efort.

Invatarea unei limbi straine este ca urcatul unui munte. Stii ca vrei sa ajungi in varf – acela este obiectivul tau – dar nu vezi muntele. Muntele e partea aceea din mijloc, adica parcursul, efortul, invatarea. Sau incepi sa-ti dai seama de-abia dupa un timp cat mai ai de urcat si te opresti si stai sa te gandesti daca merita timpul si efortul.

Cei care au o motivatie puternica vor continua.

Ceilalti vor abandona si se vor simti frustrati, pe de o parte, pentru ca n-au reusit si, pe de alta parte, pentru ca au investit timp si efort mergand pana aici.

Acum, urcatul muntelui nu este o corvoada. Sau, mai bine zis, nu trebuie sa fie asa. Urcatul (invatarea) e doar ceva ce trebuie sa se intample. Altfel, n-ai cum sa ajungi in varf. Atat.

Nici macar nu conteaza cum ajungi.

Poti sa …

… incalci regulile (pana nu de mult, regula era ca invatam o limba straina din carti, exercitii, incepem frumos cu gramatica etc.) sau iti faci propriile reguli …

… dar ai nevoie de:

rabdare cu tine (fie ca iei elicopterul sa ajungi in varful muntelui, fie ca-l urci la pas) …

si sa intelegi ca

… n-ai cum sa te aproprii de varf daca nu urci zilnic. Cat de putin. Chiar si cel mai bun curs de limbi straine are o perioada limitata, deci fiecare zi in care n-ai exersat, n-ai avut contact cu limba este o zi in care ai stat pe loc. Spunem adesea: “Las’ ca fac maine. Maine fac de doua ori mai mult si recuperez.”

… si mai ales sa iti dai seama ca

nu esti in competitie cu altii. N-ai de ce sa te compari cu colegii de grupa (daca inveti intr-o grupa de cursanti) sau cu alti prieteni care poate au urcat deja muntele. Fiecare avem ritmul si felul nostru de a invata.

Sigurul lucru care ne stimuleaza pozitiv si ajuta creierul sa asimileze mai departe este progresul. Vedem ca am mai urcat o portiune, vedem ca putem si asta ne incurajeaza sa continuam.

>>> 3 super sesiuni de cursuri intensive de engleza vara aceasta la Cursevo <<<

Adauga comentariu:


Silent Way sau drumul cel mai scurt pentru tine spre engleza si germana vorbite!

Ti-am starnit curiozitatea?

Haideti sa vedem ce inseamna Silent Way.

Si ce, din fericire, nu este!

Descopera metoda