Cursevo

Blogul Cursevo

Articole pe categorii

Incerc. In cerc.

  • November 24, 2016
  • 0 Comentarii
  • Scris de: nicoleta surdu

Saptamana trecuta, am incheiat modulul de curs cu grupele formate in septembrie. Au fost 2 luni intense atat pentru cursantii nostri, cat si pentru noi.

Din dorinta de a-i tine pe cursantii nostri cat mai mult si mai des conectati cu engleza, incepand cu aceasta serie de cursanti, am introdus o noua modalitate de exersare a vorbitului in engleza si in afara orelor de curs: inregistrarea audio.

Astfel, cursantii nostri au primit diferite lucruri de facut: fie sa raspunda la intrebari despre ei, fie sa citeasca texte scurte, fie sa povesteasca liber, toate acestea inregistrandu-se cu telefonul. Fiecare cursant a primit feedback la fiecare inregistrare trimisa.

Pentru ca TOTI cursantii admisi la cursurile noastre isi doresc, in primul rand, sa VORBEASCA engleza, oricat de putin exercitiu vorbire in plus ajuta mult.

Desi marea majoritate a cursantilor a fost incantata de aceasta oportunitate oferita, gradul de implicare si de valorificare a acesteia a fost diferit. In timp ce unii au profitat din plin de ea si au incercat sa vorbeasca cat mai mult si au cerut mai multe de facut, altii s-au limitat la strictul necesar.

Si aici revin la titlul acestui scurt material, “INCERC. IN CERC.”*, pentru ca aici se face diferenta dintre cei careĀ INCEARCA si cei care FAC. Cei care incearca sunt cei care-si impaca constiinta cu: “Mai, eu am incercat. Uite, m-am inscris la curs, am fost cand am putut, da’ nu se lipeste de mine …” Si nu fac decat sa se invarta in cerc. Peste o vreme, se iveste o alta conjunctura si isi spun: “Hai ca mai incerc o data.”

Spre bucuria noastra, in aceasta serie de care va spuneam, am avut cel mai mare numar de cursanti HOTARATI sa vorbeasca engleza (adica chiar sa faca, nu numai sa incerce) si am avutĀ cel mai ridicat procent de reinscrieri – 93% – din istoria centrului nostru.)

Gandul de incheiere este: Incercarea in sine este laudabila, dar este un pas. Unul singur. Pentru a ne atinge obiectivul, e nevoie de multi, multi pasi. Care sunt sansele de reusita daca-l tot repetam pe primul?

* Ii multumesc dragei noastre cursante Ligiei A. pentru explicarea lui INCERC sub aceasta lumina care se aplica foarte bine la invatarea unei limbi straine. Nu numai ca a exersat si a facut progrese clare la engleza, dar Ligia si-a scos din vocabular si din obiceiuri INCERCAREA. Ea ori face, ori nu :)

 

P.S. Pe 10 decembrie, organizam la Cursevo ultimul Atelier de pronuntie din acest an. Revenim cu detalii. Pe curand!

Adauga comentariu:


Silent Way sau drumul cel mai scurt pentru tine spre engleza si germana vorbite!

Ti-am starnit curiozitatea?

Haideti sa vedem ce inseamna Silent Way.

Si ce, din fericire, nu este!

Descopera metoda