Cursevo

Blogul Cursevo

Articole pe categorii

Formula SUCCESULUI in invatarea unei limbi straine

  • June 12, 2016
  • 0 Comentarii
  • Scris de: nicoleta surdu

Poate veti fi surprinsi sa cititi ca exista o formula a succesului pentru invatarea unei limbi straine.

Experienta mi-a aratat ca exista 3 elemente-cheie, indispensabile pentru reusita. Este nevoie de un punctaj bun la fiecare dintre ele si niciunul dintre ele nu trebuie sa fie ZERO (va amintiti cu siguranta de la orele de mate ca rezultatul va fi ZERO).

Care sunt cele 3 elemente?

MOTIVATIA

Motivatia este “combustibilul” care ne mentine in cursa pe termen lung. Fara o motivatie puternica, majoritatea renunta inainte de a ajunge la rezultatul dorit.

ATENTIE! Motivatia poate fi diluata de un mod de invatare care nu ne stimuleaza, nu ne place si nu da rezultate. La Cursevo, am avut si avem cursanti al caror grad de motivatie a crescut datorita modului de invatare pe care-l aplicam cu pasiune.

 

ebb703d170f3cbd0755e83b6339314bf

ATENTIA

Prin ATENTIE nu ma refer doar la a fi atenti, ci la a fi prezenti si implicati in ceea ce facem. Atunci are loc invatarea eficientaenergia este sus, iar noi suntem concentrati la ceea ce facem.

Atunci cand atentia lipseste, ajungem sa recurgem la memorare, traduceri excesive si invatare mecanica.

FOLOSIREA

Este foarte greu sa facem progrese fara a folosi limba in scopul in care aceasta a fost inventata – comunicare cu ceilalti, exprimarea gandurilor si a ideilor etc. Ma refer aici la vorbitul cu alte persoane, citit, vazut filme, cu alte cuvinte, tot ce facem si in limba materna.

Eu sunt vorbitor fluent de germana si engleza, dar cand am inceput sa invat nu aveam cu cine sa vorbesc. Mi-am dat seama ca daca nu incep sa vorbesc nici n-o sa ajung vreodata sa pot lega conversatii. Da, recunosc, am vorbit singura, imi povesteam carti, filme, spuneam in engleza ce vedeam cand mergeam pe strada (cand mergeam singura pe strada nu vorbeam cu voce tare, din motive lesne de inteles).

Acum exista mult mai multe oportunitati online si offlline de a intra in contact cu vorbitori de diferite limbi. Trebuie doar sa iesim din zona de confort. Ceea ce nu e usor, stiu :).

daca ai citit pana aici inseamna ca-ti doresti sa ai succes in invatarea unei limbi straine.

Ma bucur ca esti motivat si-ti recomand sa nu ratezi cursurile intensive de vara de engleza si germana.

Tu vii cu motivatia – pe care noi promitem s-o crestem -, iar noi cu celelalte 2 elemente absolut esentiale entru succesul tau!

Iata din nou link-ul pentru inscriere.

Fii curios si bucura-te de succes!

P.S.: Evident, daca aveti intrebari legate de cursurile noastre, suntem deschisi si bucurosi sa va raspundem  :).

Dati REPLY la acest e-mail sau contactati-ne telefonic la 0728 800 011.

Nicoleta Surdu (co-fondator Cursevo)

Adauga comentariu:


Silent Way sau drumul cel mai scurt pentru tine spre engleza si germana vorbite!

Ti-am starnit curiozitatea?

Haideti sa vedem ce inseamna Silent Way.

Si ce, din fericire, nu este!

Descopera metoda