Cursevo

Blogul Cursevo

Articole pe categorii

Engleza e ciudata. Stii de ce?

poza demo
  • June 15, 2015
  • 0 Comentarii
  • Scris de: nicoleta surdu

Acum doua zile, eram la cursul de limba engleza cu o grupa de incepatori (adulti).

Grupa este la jumatatea modulului de curs (deci au parcurs 18h de curs) si, ca de obicei, inainte de a incepe lucrul efectiv, ii intreb ce fac, cum se simt.

Unul dintre cursanti ne-a spus ca el simte ca nu avanseaza cu engleza la fel de repede cum si-ar dori.

Simti si tu asta? Daca da, o sa-ti spun ce i-am spus si cursantului: ca e absolut firesc sa simta asta. Stiu ca vrem ca lucrurile sa se intample repede si, eventual, usor. Dar e un intreg proces peste care nu putem sari. Deocamdata, nu exista o “pastila de engleza” pe care s-o luam si, peste noapte, puf, stim engleza.

Exista un singur lucru pe care trebuie sa-l faci ca sa incepi sa simti ca faci progrese: sa nu renunti. Ai rabdare cu tine, da-ti timp si vei reusi. Cei care ajung sa stie o limba straina nu sunt genii, nu au “talent” pentru limbi straine, pur si simplu n-au renuntat.

Pe de alta parte, e vorba de asteptari. Asteptarile noastre de la noi ar trebui sa fie realiste. Cu atat mai mult cand e vorba despre o limba straina (nu se numeste “straina” degeaba:)). Daca asteptarile sunt ca dupa o jumatate de modul sau un modul vei fi expert, mult succes!
poza demo
Un alt cursant (care a inceput sa invete engleza acum 3 ani!) ne-a spus plin de satisfactie ca, aflandu-se la aeroport in asteptarea unei rude, pentru prima data in viata a auzit TOATE CUVINTELE spuse in anunturile de decolare/aterizare in engleza! Pana acum, auzea doar “landed” si stia ca a aterizat avionul.

Chiar daca la prima vedere nu pare, e MARE LUCRU! Si nu pot sa va spun ce satisfactie era pe fata acestui cursant care se lupta de 3 ani cu engleza, stie cuvinte, dar cand e vorba sa asculte un mesaj sau sa poarte o discutie, pur si simplu nu reuseste.

Multi cursanti au problema asta cu engleza si o sa-ti spun ceva extrem de important ce putina lume stie: engleza e o limba ciudata. In ce sens?

Atunci cand alaturam cuvinte sa formam propozitii in engleza, cuvintele nu mai suna cum sunau izolat. Sfarsitul unui cuvant si inceputul urmatorului cuvant se intrepatrund si din cauza asta multe sunete dispar cu totul sau devin foarte mici, imperceptibile pentru o ureche neantrenata.

La problema asta exista o solutie pe care o aplicam cu toti cursantii: de la bun inceput, antrenam urechea si o obisnuim cu aceasta particularitate a limbii engleze – sunetele reduse. Si functioneaza!

Secretul este ca trebuie mai intai sa te auzi tu pe tine legand cuvintele ca sa ii poti intelege pe ceilalti cand vorbesc intr-un ritm normal sau chiar repede.

Pe scurt, daca nu renunti si daca incepi sau continui sa inveti engleza fiind constient de caracteristica de baza a englezei vorbite – sunetele reduse - ai toate sansele sa reusesti.

Daca si tu ai dificultati de genul asta si vrei sa le depasesti, vino sa afli cum am ajutat o multime de cursanti motivati

Poti afla toate aceste lucruri si trai experienta directa a unui curs Silent Way la lectia demo din 23 iunie, ora 19:00.

Link-ul de inscriere la lectia demo e aici: http://cursevo.ro/lectii-demonstrative/

P.S.: De obicei, lectiile noastre demo nu sunt gratuie. In luna iunie, facem o exceptie si intrarea este libera.
Singura ta investitie este 1 ora si 15 minute din timpul tau ca sa afli cum poti ajunge mult mai aproape de ceea ce-ti doresti: sa inveti engleza.

Daca-ti doresti intr-adevar, te astept la demo!

Iata linkul inca o data: http://cursevo.ro/lectii-demonstrative/
Nu uita sa te inscrii :)
Nicoleta

Adauga comentariu:


Silent Way sau drumul cel mai scurt pentru tine spre engleza si germana vorbite!

Ti-am starnit curiozitatea?

Haideti sa vedem ce inseamna Silent Way.

Si ce, din fericire, nu este!

Descopera metoda