Cursevo

Blogul Cursevo

Articole pe categorii

De la “nu pot sa sufar engleza” la “imi cumpar carti in engleza”

20170516_204202
  • May 24, 2017
  • 0 Comentarii
  • Scris de: nicoleta surdu

Avem bucuria ca, in fiecare serie de cursanti Cursevo, sa avem persoane exceptionale care, la randul lor, ne inspira.

Azi am ales sa va spunem povestea Valentinei – ambitioasa, tenace si cu un zambet care lumineaza orice incapere in care intra.

Am cunoscut-o acum aproximativ 6 luni cand a venit la Cursevo sa se inscrie la cursul de engleza (la indrumarea unei prietene care era deja cursanta noastra).

Valentina a fost sincera si ne-a spus din capul locului ca, daca engleza n-ar fi o NECESITATE in zilele noastre, n-ar veni in ruptul capului la curs si ca, mai mult, nu poate sa sufere engleza, considerand-o o limba … neeleganta.

Dupa testare, Valentina a inceput cursul cu o grupa nou formata. Am lucrat impreuna putin peste 4 luni (2 module de curs), timp in care ne-am concentrat pe imbunatatirea pronuntiei, pe corectarea automatismelor deprinse gresit si pe exersarea activa si integrarea de noi notiuni de limba.

Cu pasi mici – asemenea rotitelor din mecanismele de ceas – vedeam cum atitudinea si optica Valentinei fata de engleza incep sa se schimbe. Si, odata iesita din capcana lui “asta e ceva nasol, nu-mi place deloc, dar TREBUIE”, s-a putut concentra pe invatare.

Am provocat-o si am stimulat-o activ la fiecare sedinta de curs si a inceput sa progreseze. Si a inceput sa-i placa. Si in ochi au inceput sa-i apara licariri de bucurie si satisfactie pe masura ce vorbea cu din ce in ce mai multa incredere si placere in engleza.

Aseara am incheiat ultimul modul de curs cu aceasta grupa si cu greu putem pune in cuvinte ce am simtit cand, la final, Valentina a scos mandra din geanta … o carte in engleza!

Credem cu tarie in aceste experiente de invatare care-i schimba pe cei hotarati si motivati care ne calca pragul la Cursevo.

Nu uitati ca pentru cei ca voi – hotarati si motivati:

organizam sambata aceasta, pe 27 mai“Atelierul de pronuntie 100% practic pentru engleza ta”

√ iar din 12 iunie incepem prima serie de cursuri intensive de vara (limba engleza).

Reusitele cursantilor nostri ne inspira si speram sa va inspire si pe voi in invatare!

Adauga comentariu:


Silent Way sau drumul cel mai scurt pentru tine spre engleza si germana vorbite!

Ti-am starnit curiozitatea?

Haideti sa vedem ce inseamna Silent Way.

Si ce, din fericire, nu este!

Descopera metoda