Cursevo

Blogul Cursevo

Articole pe categorii

Copilul tau ar putea sa manance supa cu furculita?

img_0359
  • January 25, 2015
  • 0 Comentarii
  • Scris de: nicoleta surdu

 

Evident, nu. Dar daca ar avea o lingura la indemana, lucrurile ar deveni mult mai simple, nu-i asa? Totul e sa aiba instrumentele potrivite.

La fel stau lucrurile si atunci cand ne dorim sa invatam o limba straina – noi sau copiii nostri. Ce inseamna sa stim o limba straina? Inseamna, in primul rand, sa stim sa o vorbim, sa putem comunica si sa ne putem exprima corect intr-o limba straina.

De ce este metoda Silent Way „lingura pentru supa”?

Pornind de la ideea ca a ajunge sa stii o limba straina inseamna sa o vorbesti corect (pronuntie, accent, gramatica), profesorii si metoda Silent Way reusesc sa-i faca pe copii sa vorbeasca mult si corect chiar de la prima sedinta si chiar daca sunt la primul contact cu limba straina. Evident, copiii invata sa si scrie in limba straina, insa scrisul este introdus, in mod firesc, un pic mai tarziu, asa cum s-a intamplat cand am invatat limba materna.

Cum de reusesc copiii sa vorbeasca in limba straina de la inceput?

Simplu: copiii sunt actorii principali – la cursurile Silent Way, ei sunt tot timpul „pe scena” si vorbesc. Asta se intampla pentru ca profesorul Silent Way vorbeste foarte putin, permitandu-le astfel copiilor sa petreaca cat mai mult timp in contact activ si participativ cu limba straina invatata. Nu uitati! Cu cat profesorul vorbeste mai mult, cu atat copiii vorbesc mai putin. Or, noi ne dorim exact contrariul.

IMG_0359

Cum preda un profesor care tace?

Copilul se va simti ca intr-o combinatie de jocuri – “Mima” si “Cald – rece”, in care profesorul transmite informatia intr-o maniera neconventionala, utilizand culori, mimica, gestica, limbajul corporal, iar copilul trebuie sa descopere, adica sa gaseasca solutia potrivita fiecarei provocari. “Jocul” alterneaza metoda individuala cu cea de echipa, astfel incat sa provoace schimbul de impresii, ajutorul, acumularea si fixarea cunostintelor.

De ce este Silent Way mult mai eficienta decat metodele conventionale?

Aici sunt mai multe raspunsuri:

Copilul tau va invata mult mai usor si mai eficient daca-i oferi instrumentul potrivit! Inscrie-l la un curs de limba engleza sau limba germana la Centrul de limbi straine CURSEVO! Inscrierile sunt deschise pe tot parcursul anului!

V-a placut articolul? Lasati-ne un comentariu si nu uitati sa va abonati la blogul nostru!

Adauga comentariu:


Silent Way sau drumul cel mai scurt pentru tine spre engleza si germana vorbite!

Ti-am starnit curiozitatea?

Haideti sa vedem ce inseamna Silent Way.

Si ce, din fericire, nu este!

Descopera metoda