Cursevo

Blogul Cursevo

Articole pe categorii

4 Provocari in invatarea unei limbi straine (si cum le depasim)

8248490_orig
  • July 13, 2016
  • 0 Comentarii
  • Scris de: nicoleta surdu

Fie ca este vorba despre limba engleza sau limba germana – cele 2 limbi straine predate la Cursevo -, contactul cu ai nostri cursanti ne-a aratat ca mai toti se confrunta cu urmatoarele 4 provocari:

 

1) bariera primei limbi invatate (a limbii materne)

Fiind adesea singurul nostru punct de referinta, e firesc sa facem paralele si comparatii cu limba romana. ATENTIE! De cele mai multe ori, aceste paralele si comparatii sunt mai degraba ineficiente, mai ales daca vorbim despre limbi foarte diferite, de exemplu romana si germana.

 

2) pronuntia

Pronuntia este o mare provocare, mai ales daca limba pe care o invatam contine sunete pe care nu le avem in limba materna sau care sunt diferite de cele din limba noastra. UTIL: Pentru o pronuntie buna, incepeti cu sunetele limbii pe care-o invatati. Ca sa stim sa scriem, invatam literele. Ca sa stim sa pronuntam corect, avem nevoie sa stapanim sunetele!

 

3) teama de a face greseli cand vorbim

Aici e de spus un singur lucru: cel mai bine functioneaza daca gasiti un cadru sigur in care sa va simtiti indeajuns de confortabil sa faceti greseli. Pentru ca le veti face. Este firesc si fac parte din procesul de invatare.
(Am avut cursante foarte timide care au reusit sa iasa din acesta stare atunci cand s-au simtit in largul lor, intr-un cadru de invatare.)

 

4) “n-am cu cine sa vorbesc”

Desi nu contest ca ajuta sa avem cu cine sa vorbim si sa exersam cat mai mult limba pe care-o invatam, rar se intampla sa facem progrese calitative (adica sa vorbim mai corect si sa fim mai siguri pe noi) ca urmare a faptului ca avem cu cine sa vorbim. CU EXCEPTIA CAZULUI in care primim feedback sau suntem atentionati ca ce am spus nu e tocmai corect. Ceea ce, sa recunoastem, nu se intampla cand avem o convesatie cu cineva. Focusul va fi intotdeauna pe CE spunem, nu pe CUM spunem.

 

Iti multumesc ca ai citit pana la final.

 

Nu-i asa ca si tu iti doresti sa depasesti cel putin una din aceste provocari si sa te descurci mai bine in engleza sau germana?

 

Incepand de luni, 18 iulie, la Cursevo, vom depasi provocare dupa provocare la cursurile intensive de limba engleza si limba germana. Mai sunt cateva locuri in grupele de engleza, asa ca te astept si pe tine!

 

Nicoleta (depasim impreuna toate provocarile)

Adauga comentariu:


Silent Way sau drumul cel mai scurt pentru tine spre engleza si germana vorbite!

Ti-am starnit curiozitatea?

Haideti sa vedem ce inseamna Silent Way.

Si ce, din fericire, nu este!

Descopera metoda