Cursevo

Blogul Cursevo

Articole pe categorii

3+2 greseli pe care probabil si tu le faci in invatarea unei limbi straine

  • April 19, 2016
  • 0 Comentarii
  • Scris de: nicoleta surdu

Desi nu-mi place sa insist pe greseli in sine, azi mi-am propus sa-ti impartasesc cateva dintre ele pentru ca tie sa-ti fie mai usor in procesul de invatare al unei limbi straine (daca le vei evita, bineinteles).

Enumerate mai jos sunt fie greseli pe care le-am facut eu insami, fie greseli pe care le observ la cursantii mei de la Centrul CURSEVO:

 

1. Memorarea cuvintelor – memorarea e ceea ce faceam in scoala la geografie sau la istorie; invatarea cuvintelor unei limbi straine se face prin RETENTIE, adica retinerea lor prin folosire repetata in context. Astfel, eliminati memorarea seaca si ineficienta, sub forma de lista de cuvinte!

 

2. Invatarea (aproape) exclusiva prin citit si exercitii scrise si apoi sa ne asteptam sa putem vorbi liber. Aici, inevitabil, rezultatul va fi “nu-mi vin cuvintele, stiu cuvinte, dar cand trebuie sa vorbesc … nu-mi vin”.

 

3. Invatarea structurii (adica a gramaticii) dupa formule de genul S+Vb+…. Din pacate, multe manuale mai propovaduiesc inca acest mod nenatural si contraintuitiv de invatare, care n-are nimic de-a face cu capacitatea noastra de a vorbi o limba straina.

 

… ca sa mentionez doar cateva.

 

Mai sunt inca 2 greseli la care o sa ma refer mai in detaliu intr-un alt mail peste cateva zile. Vei economisi mult timp, energie si bani daca le vei constientiza.

Nicoleta

P.S.: Impartasesc cu tine acesteĀ cunostinte pentru ca mi-am propus sa fiu alaturi de cei hotarati si motivati sa invete engleza sau germana, sa-i spijin sa depaseasca dificultatile si sa obtina rezultate pe masura efortului depus.

 

In plus, daca esti interesat/a sa afli mai multe despre cum poti scapa deĀ nesiguranta si teama ca faci grreseli atunci cand vorbesti in engleza, mai sunt cateva locuri libere la evenimentul de la Cursevo de joi, 21 aprilie, ora 18:15. AflatiĀ detaliile si rezervati-va locul aici: Dupa ani de engleza, tot nu te simti in largul tau cand trebuie sa vorbesti?

Adauga comentariu:


Silent Way sau drumul cel mai scurt pentru tine spre engleza si germana vorbite!

Ti-am starnit curiozitatea?

Haideti sa vedem ce inseamna Silent Way.

Si ce, din fericire, nu este!

Descopera metoda