Cursevo

Blogul Cursevo

Articole pe categorii

#3 TACTICI SIMPLE de cunoastere si imprietenire cu o straina. O limba straina.

  • April 20, 2015
  • 0 Comentarii
  • Scris de: nicoleta surdu

Limba straina. O alaturare a 2 cuvinte care exprima acelasi concept de “strainatate” in toate limbile si culturile. “Lingua straniera”, “langue etrangere”, “foreign language”, “Fremdsprache”, ca sa amintim numai 4 dintre limbile straine cautate si pe care oamenii se straduiesc sa le invete deopotriva in Romania si pe glob.

In mod natural, ceea ce ne este strain trezeste in noi un sentiment ciudat, de disconfort, de nesiguranta sau chiar de coplesire. De unde apuc acest “animal strain”? De unde incep? Cum ajung sa-l cunosc si, in final, sa-l STAPANESC?

images

Mai jos, va propunem 3 TACTICI SIMPLE care sa va ajute in acest proces:

Haideti sa ne imaginam pentru 1 minut ca am cunoscut pe cineva – o persoana – care ne place foarte tare. Ok, este inca un strain, dar pentru ca avem o motivatie puternica – ne place sau stim ca ne va ajuta in viitor – facem tot posibilul sa avem cat mai mult timp contact cu persoana respectiva. Prin urmare, motivatia vine prima si e important sa stabilesti:

#1: Care e motivatia ta?

Ai unul, doua sau trei motive? Scrie-le mai jos in ordinea importantei pentru tine:

1) _________________;

2) _________________;

3) _________________;

#2: Cat timp dintr-o zi esti dispus sa aloci acestui “strain” de care chiar iti place si pe care vrei sa ajungi sa-l cunosti?

1) 30 de minute;

2) 30 de minute – 1 ora;

3) > 1 ora.

#3: Cand?

Da, dar sunt ocupat/a! Am atatea intalniri si o gramada de lucruri de facut! Corect, asa este. Cu totii avem vieti aglomerate, dar pentru a petrece timp cu “strainul”/”straina” de care-ti place ai fi dispus, de exemplu, ca in trafic (petrecem in trafic minim 30 de minute pe zi) sa renunti sa asculti un post de radio comercial si sa vorbesti cu el/ea? Sau in loc de timpul petrecut pe Facebook (20-30 de minute pe zi) dand scroll la poze cu pisici sau intamplari haioase din trafic, esti dispus sa stai de vorba cu el/ea? Cred ca raspunsul va fi ‘da’, asa ca

Scrie mai jos 3 momente ale zilei pe care le-ai putea dedica ei/lui:

1) _________________;

2) _________________;

3) _________________.

Stabileste-le si, cel mai important, respecta intalnirile stabilite. Despre ce sa vorbesti? Simplu: daca mergi la un curs de limbi straine, adu-ti aminte ce-ati facut la ultima sedinta si exerseaza notiunile invatate. Daca esti in trafic sau astepti pe cineva, incearca sa povestesti ce vezi in jur cu vocabularul  invatat in limba straina. Vei fi uimit de cate stii sa spui.

Sigur ai depasit 30 de minute! Felicitari! Aplica aceste 3 tactici simple si cu siguranta vei vedea diferenta!

V-a fost util acest articol? Lasati-ne un comentariu si nu uitati sa va abonati la blogul nostru!

Adauga comentariu:


Silent Way sau drumul cel mai scurt pentru tine spre engleza si germana vorbite!

Ti-am starnit curiozitatea?

Haideti sa vedem ce inseamna Silent Way.

Si ce, din fericire, nu este!

Descopera metoda